FAQ

Čula sam da lijekove za bolove ne bi trebalo primjenjivati često jer mogu izazvati ovisnost. Da li primjena DOLOREX®-a izaziva ovisnost i nakon koje dužine primjene se tako nešto može desiti?

Imam glavobolje što je najčešći razlog zbog kojeg uzimam neke lijekove protiv bolova. Međutim, većina lijekova koje popijem mi teško padnu na želudac pa tako riješim jedan problem ali izazovem drugi. Da li se DOLOREX® isto tako teško podnosi?

Imam veoma bolne i obilne menstruacije a zbog toga i veoma čest nedostatak željeza. Izbjegavam primjenu lijekova za bolove tokom tog perioda jer znam da neki lijekovi mogu pojačati krvarenje i povećati rizik od nastanka anemije. Da li DOLOREX® može pojačati krvarenja?

Prije nekoliko godina mi je ljekar rekao da imam diskus herniju. Većinu vremena ne osjećam nikakve poteškoće. Međutim, ponekad, najčešće nakon nekog nespretnog pokreta, osjećam jak i neizdrživ bol u donjem dijelu leđa koji obično traje nekoliko dana ukoliko mirujem. Koristio sam različite lijekove, neki djeluju bolje neki lošije ali kod većine mi je potrebno mnogo vremena da uopće počnu djelovati. Koliko je potrebno da DOLOREX® počne djelovati i da li ga mogu koristiti za ovu vrstu bolova?