DOLORE ®

Šta je DOLOREX®

DOLOREX® je novi bezreceptni lijek koji pripada grupi analgetika, odnosno grupi lijekova namijenjenih za otklanjanje akutnih bolova blagog do umjerenog intenziteta kao što su glavobolja, zubobolja, koštano-mišićni bolovi, menstrualni bolovi, postoperativni bolovi, renalne kolike (bolna stanja koja nastaju usljed pokretanja kamena u bubregu)… DOLOREX® sadrži deksketoprofen, i na tržištu se nalazi u jednoj jačini od 25 mg u pakovanju od 10 tableta.

DOLOREX® karakterišu BRZ analgetski efekat u odnosu na većinu drugih lijekova protiv bolova i bolji sigurnosni profil sa manjom učestalosti neželjenih efekata. DOLOREX® ima minimalne učinke na sluznicu probavnog sistema, što ga čini SIGURNIJIM za pacijente a naročito za osobe koje pate od tegoba probavnog sistema, poput gastritisa. DOLOREX® se, za razliku od većine drugih analgetika iz iste grupe, može i treba primjenjivati na prazan želudac.

DOLOREX® je savremeni analgetik za brzo i snažno otklanjanje bolova (djeluje u roku od 15 minuta) i
boljim sigurnosnim profilom u odnosu na mnoge druge analgetike!

Kada primijeniti DOLOREX®

DOLOREX® je namijenjen za otklanjanje akutnih bolova različitog porijekla kod pacijenata starijih od 18 godina. DOLOREX® se može primjenjivati na prazan želudac ili uz obrok. Uobičajena preporučena doza je ½ tablete (12,5 mg) svakih 4 do 6 sati ili 1 tableta (25 mg) svakih 8 sati, ali ne više od tri tablete dnevno (75 mg). Za više detalja o primjeni lijeka pogledati uputstvo.